Tabăra de fotografie
Tabără foto

Tabăra de fotografie

Deși ne-am dorit extrem de mult să organizăm tabăra de fotografie în Munții Măcinului, pandemia de Covid19 ne-a încurcat toate planurile. Restricțiile impuse de autorități ne-au obligat să schimbăm planurile și implicit și locația taberei. Din fericire județul Covasna nu duce lipsă de atracții naturale, ori de locații fotogenice așa că ne descurcăm cu ce avem. 🙂

O imagine face cât

Toată lumea cunoaște această celebră expresie. O repetăm, uneori obsesiv, fără să ne gândim că acea imagine trebuie cumva  transpusă cât mai fidel din cadrul acțiunii în cel material. În cazul fericit prin tehnică și prin respectarea unor minime reguli de compoziție, rezultatul va fi cel dorit. Vom avea o imagine nu doar corect compusă, ci și grăitoare. Colegul, prietenul și fotograful nostru Alex Mazăre a pregătit pentru tabără nu doar niște fotografii frumoase, ci și materiale și exericiții destule pentru ca voi să puteți înțelege mai bine se se întâmplă „în spatele” unei fotografii.

Locuri disponibile: 14 locuri

Grupa de vârstă: 12-17 ani

Tematică: Tabără de fotografie

Pret: 1000 lei. Reducere 50 de lei pentru al doilea frate/soră, reducere 50 de lei copii care au mai fost într-o tabără precedentă la noi. Reducerile nu se cumulează.

Prețul include: cazare, masă, activități și ateliere fotografie, diplome, fotografii, tururi de fotografie în 2-3 locații din județ unde se aplică și se exersează cele învățate. (în funcție de vreme și de anotimp alegem între Sfânta Ana, cheile Vârghișului, Racoș, Mestecănișul de la Reci.

Tabăra noastră începe pe 17 august ora 9:00 a.m. și se termină pe 22 august ora 14:30.

Programul fiecărei zile începe la 8 dimineață iar stingerea este la 22:30.

În afara atelierelor teoretice și a câtorva ateliere practice pe care le facem în fața cabanei și în zona limitrofă, vom face 2-3 deplasări în diverse puncte de atracție. În aceste zile cu deplasări masa o vom lua la pachet. 🙂

Cazarea se face la cabana noastră din Șugaș Băi. Din motive epidemiologice și de igienă permitem cazarea în regim de  2 copii/cameră, în paturi separate. Păstrăm altfel 4,5 mp2 între paturi, conform normativei în vigoare.  La al doilea etaj unde camerele sunt mai mari vom putea găzdui câte 3 copii/cameră, păstrând aceeași suprafață recomandată.

 

Faptul că suntem izolați în mijlocul pădurii, fără vecini,  va fi un avantaj major pentru protecția noastră.  Fără motive foarte întemeiate pe perioada taberei accesul persoanelor străine/părinților va fi strict interzis în zona cabanei. 

 

Tabără destinată copiilor pasionați de fotografie care doresc să descopere tainele aparatului de fotografiat.

Cursul cuprinde parte teoretică & practică și abordează următoarele teme:

 • Introducere în fotografie (istoria fotografiei, aparatul de fotografiat, componentele aparatului foto, tipuri de obiective)
 • Familiarizarea cu noțiuni specifice: obturator, diafragmă, ISO, expunere, etc
 • Fotocompoziția – reguli și principii
 • Lumina și tipuri de lumină în fotografie
 • Fotografia de arhitectură și călătorie
 • Fotografia de peisaj și wildlife
 • Oamenii în fotografie. Portretul.

O parte din activități le facem la cabană, cealaltă parte pe teren atât în Șugaș Băi cât și în alte locații din județ, alese în funcție de tema foto a respectivei zile și a condițiilor meteo.

Nu vor lipsi nici diverse jocuri și activități menite să vă ajute să puneți în practică cele învățate. Vineri seara desigur cântăm și ne relaxăm la focul de tabără.

 

 1. În prima zi de tabără pe lângă formularul de înscriere și semnarea regulamentului, este nevoie să prezentați adeverință medicală și aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate a copiilor de la medicul de familie sau de la medicul școlii.
 2. Temperatura copiilor și a personalului va fi măsurată zilnic, dimineață și seara, cu ajutorul unui termometru non-contact. În cazul unei stări febrile se va purcede la izolarea copilului (dormit singur în cameră, observarea stării de sănătate, anunțarea părinților).
 3. Din cauza stării actuale și din motive de siguranță  a grupului nu acceptăm copii bolnavi sau aflați sub tratament. Vă rugăm să ne înștiințați în prealabil dacă copilul Dvs. are anumite probleme de sănătate, altele decât boli cronice. Orice stare de febrilitate a unui copil poate compromite tabăra. 
 4. Vom fi mai insistenți decât deobicei cu: ordinea în cameră, spălatul mâinilor, etc. 
 5. După completarea formularului de înscriere veți primi pe email formularul și regulamentul pe care va trebui să-l aduceți completat în ziua începerii taberei.
 6. Pentru a limita răspândirea virusului și pentru a proteja sănătatea tuturor vă rugăm  insistent citiți și: https://covalpin.ro/covid-19-info-masuri-considerente/
 • Dacă n-ați făcut-o până acum vă rugăm insistent citiți și: https://covalpin.ro/covid-19-info-masuri-considerente/.
 • Spațiile comune ale cabanei cum ar fi holurile și băile vor fi igienizate de 3 ori pe zi.
 • La intrarea în cabană vor exista recipiente cu dezinfectanți și măști.
 • Mesele se vor servi doar pe terasă, păstrând regula un loc ocupat, unul liber.
 • După începerea taberei vizitele părinților sau a altor persoane străine nu sunt permise în zona cabanei.
 • Din pricina epidemiei de Covid19 numărul copiilor este limitat la 14.
 • Unele activități care presupuneau interacțiunea în spații închise sau/și cu alte grupuri au fost eliminate.

Locații foto cuprinse

Înscriere

Cum a fost în alte tabere?

Ce zic

Această tabără de schi a fost foarte frumoasă și amuzantă. M-am distrat și am învățat cum să schiez corect. Mi-a plăcut foarte mult că am avut mult timp să ne jucăm. Dar cel mai mult mi-au plăcut petrecerile și focul de tabără. Ce i-a plăcut foarte mult e că am învățat câteva scheme pe care sigur le voi mai exersa. Totul a fost incredibil, iar oamenii au fost minunați. Abia aștept să ne revedem în următoarea tabără! Vă mulțumesc pentru tot ce m-ați învățat.

Andreea Z.

Sa incepem cu inceputul: ski, copii, aer liber, fără părinți, o aventură fantastică, antrenori.
M-am bucurat enorm când am aflat că merg la avansați!
A fost mai bună această tabără decât cea trecută, însă ce nu mi-a plăcut au fost dușurile la care nu reușeam să le fixez apa.
In rest a fost minunat de plăcut. Copiii au fost prietenoși. Mi-a rămas în suflet instructorul Alex. 
 
Miruna
 
 
 

Miruna

Începutul anului 2020 mi-a adus o experiența de neuitat in tabăra de schi de la Sugas.

       A fost foarte intens și frumos sa schiez cu viraje de baza cu raza scurta, reușind sa folosesc betele. M-am simțit foarte bine in colectiv, distrându-ma alături de copii și instructori. Focul de tabăra, petrecerile, spa-ul și activitățile au dus distracția la un alt nivel. S-au legat prietenii strânse.
       Aștept cu nerăbdare următoarea tabăra pentru a retrăi alte clipe minunate.
 
      Cu drag, 
Damsa Raluca

Raluca D.

Alex ne a invatat multe:virajul de baza, ghirlanda de baza, virajul din trei etape, ghirlanda simpla si virajul cu saritura.
 Ultima zi a venit, iar la examen cred ca m am descurcat bine… Toat ziua a fost un suspans deaoarece am aflat doar dupa pranz nota, care a fost 9,5.
                    Le multumesc mult instructorilor pentru tot ce am invatat, Andreei pentru o mancare foarte buna si lui Huni pentru caldura😂😂.

Mara B.

 Această tabără pentru mine a fost o experiență plăcută împreună cu mai mulți copii:veseli,amuzanți,distractivi și de gașcă.Și:Andrei,Alex,Huni,Andreea,Aralda și Iulia au fost cei care ne-au:gatit,antrenat și s-au ocupat de noi să ne simțim bine !Am avut și seara de party , karaoke. În ultima seara am avut foc de tabără cu marshmallow la bețe ascuțite .Raluca cea mai mare din grup a cântat la chtară cântece country. În ultima zi sa facut și o premiere unde toți copii au primit o diplomă de merit . 

A fost o vacanță minunată la munte !!!

Betty

Aceasta saptamana a fost foarte minunata, a fost o experiență noua pe care sper ca o sa o mai intalnesc inca o data. In aceasta saptamana am avut parte de multe dureri musculare pe care nu le-am mai intalnit dar cu toate acestea a fost super. Ma bucur ca am reusit sa ajung in aceasta tabara si sa fac parte la toate activitatile acesteia. Nu regret absolut nimic. A fost o saptamana pe care 100% nu o voi uita niciodata si sper sa ne revedem cu bine si la anul!

Alina

Iată impresiile mele despre tabăra minunată care tocmai s-a încheiat:

După o perioadă îndelungată de stat în casă, această tabără a fost una bine-venită. Ne-am distrat foarte mult, dar am și muncit. Am fost la cățărat, la mini golf, ne-am jucat volei și fotbal și am fost la Aventura Park. Totul a fost foarte amuzant și antrenant. Competiția a existat și ea, fiind două echipe aventuroase. Dar, în fiecare seară, ne adunam toți la masă și ne distram împreună. Nu ne-am plictisit niciodată, pentru că instructorii mereu aveau ceva pregătit pentru noi. Cel mai mult, însă, mi-a plăcut plimbarea nocturnă unde am văzut stelele și luna. Toți oamenii pe care i-am întâlnit în această tabără au fost minunați și sigur voi păstra legătura cu ei. Mulțumesc Andreei pentru mâncarea pe care ne-a pregătit-o cu multă dăruință, lui Alex pentru fotografiile minunate, lui Kincsi pentru că m-a învățat cum să fac un foc, lui Huni pentru flotări 😊 și, bineînțeles, lui Andrei care a organizat această tabără minunată.

Sper să ne vedem în următoarea tabără.

Cu mult drag,

Andreea

Andreea Z.

În această tabără am avut parte de multe surprize plăcute.
Am petrecut foarte mult timp în natură, bucurându-ne de soare și de imensitatea verde a pădurii. Inedită a fost plimbarea în toiul nopții prin pădure la lumina frontalelor.
Având foarte multe activități programate, nu am avut timp sa ne plictisim.
Mulțumim tuturor pentru dragostea și ospitalitatea cu care ne-ați primit!

Raluca D.

Andrei ne a luat din prima zi la alergat, iar in mintea mea au inceput sa strige vocile mele de lene, pe care nu le am mai auzit din a doua zi, cand eram foarte, dar foarte sigura ca Huni ne va extenua total toata saptamana.
A treia zi a fost una placuta, pe langa ca echipa Creierul prajit si a luat o bataie de 5 la 3 la fotbal, si am mai si scris imnul echipei, care din fericire nu a sunat ca „Taranul e pe camp”.
A patra zi sincer nu mai tin minte ce am facut de dimineata, dar stiu ca activitatea de seara a fost sa desenam tricourile cu dna Vulpe, care au iesit minunat.
A cincea zi am inceput stemele, iar apoi am fost la adunat lemne, si cand ne am intors am terminat stemele si asa am ajuns la partea mea preferata focul de tabara, pe care dupa spusele lui Huni l am aprins foarte incet, dar a fost foarte fain.
Desertul din aceea seara au fost bezele, cu ciocolata si biscuiti pe care nu ii recomand (prea dulci), apoi a urmat petrecerea, iar intr un final a inceput si ultima zi, la ora 00:00 dansand.
In concluzie a fost cea mai tare tabara in care am fost pana acum, si cred ca se datoreaza si faptului ca au fost mai multi copii mai mari sau de aceeasi varsta cu mine.

Mara B.

Ți-a plăcut materialul?