Bazele Asociației de Turism și Ecologie CovAlpin s-au pus prin 2010, însă oficial ea s-a înființat în noiembrie 2012. Asociația are ca scop dezvoltarea și promovarea turismului montan și a sporturilor cu un puternic caracter outdoor (trekking, alergare montană, alpinism, mountain bike, schi, rafting) precum și educația ecologică, protecția mediului, dezvoltarea durabilă, educația non-formală. 

cazare secuime, cazare cu ciubar, covasna, partii de schi covasna

În prezent numără aproximativ 10 membri care se implică activ în acțiunile asociației. Totodată o parte dintre membri participă constant la diferite concursuri outdoor din calendarul national de profil. Pentru a putea petrece mai mult timp în natură, am luat în administrare o cabană pe care o folosim ca și sediu pentru activitățile noastre. 

Cabana CovAlpin, aerial

Aici organizăm frecvent întâlniri, cursuri și team buildinguri pe diferite tematici ce țin de sporturi montane, protecția naturii și ecologie, educație non-formală, etc.

cabana CovAlpin

Ce ne propunem?

Într-o lume în care educația tinerilor pentru un mediu curat e tot mai deficitară, întoarcerea spre natură și spre natural,  cu toate aspectele ei începând de la cunoașterea celuilalt și sport până la tradiții și obiceiuri, e vitală. De-a lungul timpului am colaborat cu multe ONG-uri și cluburi montane din țară. Aceste colaborări au avut pe lângă obiectivele specifice un schimb masiv de experință, de care n-am putut decât să ne bucurăm.

Ne propunem ca prin programele, acțiunile și proiectele noastre să insuflăm și altora pasiunea noastră, indiferent de vârstă.

În 2016 am înființat complementar Asociația Sportivă CovAlpin al cărei scop a fost să preia partea administrativă și financiară din activitățile sportive, în special Șugaș Trail Running Race și Șugaș MTB Race. Aceasta a fost înființată și funcționează sub incidența Legii Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000.

Pasiunea noastră, vacanța ta

Echipa de instructori de schi si snowboard - Covalpin

Pentru că pasiunea noastră a devenit totodată și modul în care ne câștigăm existența, în 2019 am fondat CovAlpin Tour SRL. Suntem alături de clienții noștri cu o echipă tânără și muncitoare. Indiferent că vorbim de excursii, ghidaj turistic, școală de schi sau tabere, puteți conta pe noi.

Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi