Susține inițiativele CovAlpin

Dacă îți place abordarea noastră precum și activitățile pe care le desfășurăm, ne poți susține prin:

Formularul 230 (3,5% din impozitul pe venit)

 • Downloadează și completează formularul 230 disponibil. Acesta are deja datele asociației noastre introduse astfel încât tot ce îți rămâne să faci e să-i completezi secțiunea I, Date de identificare ale contribuabilului respectiv să-l semnezi în partea de jos la „semnătură contribuabil”. Formularul se depune până la 25 mai 2020)
 
Formularul se depune:
 • personal la administrația fiscală pe raza căruia își are domiciliul contribuabilul
 • prin poștă către la administrația fiscală pe raza căruia își are domiciliul contribuabilul.
 • prin Spațiul Public Virtual pe site-ul ANAF.
 • cu semnarea unui borderou prin care reprezentantul asociației noastre poate depune la ANAF formularul în numele Dvs.

Important & noutăți

 • Căsuţa ”Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”-se bifează în cazul în care contribuabilul solicita prin cerere distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoita după expirarea perioadei de 2 ani.
 • Formularul 230 nu creează nici un fel de obligații între cele două părți. Este doar o modalitate prin care VOI alegeți să susțineți proiectele noastre.
 • Cei 3,5% nu îi donați din buzunarul propriu, ci reprezintă o cotă parte din impozitul pe salariu pe care îl plătiți statului român.
 • Dacă alegeți să nu direcționați cei 3,5% , aceștia vor fi repartizați aleatoriu unor entități.
 • Ce trebuie să faci?
  1. Click pe formular (click formular 230 CovAlpin )
  2.Descarcă/salvează-l în calculator
  3. Printează formularul 
  4. Completează formularul cu datele tale și semnează-l 
 • Depune-l la administrația fiscală pe raza căreia ai domiciliul sau
 • Semnezi pe borderoul special și ți-l putem depune noi.

Donații și sponsorizări

Conform legii Legii 32/1994 asociațiile sunt eligibile pentru donații și sponsorizări. Ca principiu general sponsorizările sunt acțiuni deductibile din impozitul pe profit (sau din cifra de afaceri) pe care firmele le datorează anual statului. Cu alte cuvinte firmele își pot alege organisme din domenii sau cu principii cu care acestea rezonează, cărora direcționează o parte din banii pe care oricum i-ar plăti către bugetul statului. Aceste limite sunt:

 • valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
 • valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Evident, procedura donației/sponsorizării presupune semnarea unui contract care stipulează clar condițiile de acordare, destinația fondurilor acordate precum și beneficiile pe care le au cele două părți (cel mai adesea reclamă, publicitate, marketing).

În cazul în care intenționați să acordați o donație sau o sponsorizare și aveți nevoie de consultanță, inclusiv fiscală, vă rugăm să ne contactați. Conform Registrului de Evidență a Ministerului Finanțelor Publice atât Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin (click MF AS Turism) cât și Asociația Sportivă CovAlpin (click MF AS CovAlpin) sunt eligibile pentru sponsorizări. 

Ca idee, de-a lungul timpului firme mari – cu capital românesc sau străin – au ales să sprijine acțiuni și proiecte CovAlpin din domeniul protecției mediului, educației ecologice, sportului, turismului. Fără ajutorul sponsorilor și al oamenilor care au ales să susțină an de an, acțiunile noastre, poate, nu ar fi avut aceeași reușită.

Le mulțumim încă o dată pentru încrederea acordată!