You are currently viewing Programe alternative de iarnă

Programe alternative de iarnă

Nordic skiing

Schiul fond este un sport deosebit de popular în țările nordice, fiind o modalitate extraordinară de a te menține în formă. Cu ajutorul unor schiuri înguste și a încălțărilor a căror călcâi este liber și permite flexarea genunchilor  vă veți putea deplasa pe schiuri cu mare viteză.

Schiul de fond poate fi practicat la orice vârstă, existând două stiluri în care acesta poate fi exersat. Stilul clasic (nordic skiing) și stilul liber (free style). În funcție de ritmul imprimat acesta poate fi ușor sau puternic aerob, fiind o modalitate excelentă de a-ți menține condiția fizică și pe timpul iernii. 

În principiu pentru disciplina de schi fond există piste special concepute cu zăpadă bătută pe care alunecarea se face cu mare ușurință. Stilul nordic poate fi practicat oriunde există un teren cu suficientă zăpadă, preferabil fără diferență prea mare de nivel. În funcție de numărul de participanți dar și de condiția lor fizică pentru cea mai bună experiență ne vom deplasa la circuitul de la Cheile Grădiștei, ori la Harghita Băi.

Pachetul include un program de 5 ore: transport la locația aleasă, închirierea echipamentul specific, sfaturi specifice și training alături de ghidul/antrenorul nostru, fotografii, ceai. La cerere asigurăm și gustare/masă caldă.

Prețul este în funcție de numărul participanților, astfel: 1-2 pers/33E, 3-6 pers/25E, peste 6 pers/20 E.

Rezervările se fac cu cel puțin 48 ore înainte de data dorită. Ne puteți contacta la: 0755292634 sau covalpin@gmail.com

Schi de tură

Imaginează-ți libertatea de „a desena” un versant după propria tehnică și imaginație! Schiul de tură oferă libertatea de a cuceri munții pe timp de iarnă, permițând parcurgerea unor distanțe considerabile păstrând plăcerea ca la vale să putem schia liberi.

Schi de tura - Covalpin

Spre deosebire de schiul nordic, schiurile de tură permit deplasarea la deal grație pieilor de focă speciale -fără a aluneca înapoi- chiar dacă panta este puternic înclinată. Odată ajunși sus legătura și clăparii dedicați permit blocarea călcâiului în mod similar schiului alpin. Ne putem astfel bucura de avantajele deplasării rapide pe zăpadă, dar și de coborâri grozave.

Schiul de tură este o disciplină sportivă de dificultate medie-grea. Desigur că depinde foarte mult de ritmul și de tura aleasă precum și de condițiile de zăpadă. Totuși practicarea schiului de tură presupune abilități și tehnică de schi  de nivel mediu (pe pârtie minim viraj cu schiurile paralele). 

Împreună cu ghizii noștri am conceput mai multe trasee de schi de tură în: munții Vrancei, Harghita, Ciucaș, Bucegi, Baiului. La cerere putem organiza și în alte părți dar numai cu o documentare prealabilă.

Pachetul include un program de 6-10 ore: transport la locația aleasă, sfaturi specifice și training alături de ghidul nostru, fotografii, ceai. La cerere asigurăm și gustare/masă caldă. Închirierea echipamentului se face suplimentar, la cerere.

Costul unei excursii variază în funcție de mărimea grupului și de tura aleasă. Pentru a putea stabili un preț vă rugăm să ne contactați petru a stabili detaliile.

Rezervările se fac cu cel puțin 48 ore înainte de data dorită. Ne puteți contacta la: 0755292634 sau covalpin@gmail.com

Snowshoeing

Sau mersul cu rachete de zăpadă este o activitate prietenoasă și tot mai populară. Are marele avantaj că poate fi practicat de absolut oricine și nu presupune participanților abilitatea de a schia.

Mersul cu rachete de zăpadă este o activitate ușoară, accesibilă oricărei vârste și care reprezintă o modalitate ușoară de deplasare în timpul anotimpului hibernal, când excursiile și drumețiile sunt mult îngreunate din cauza zăpezii iar deplasarea devine anevoioasă. 

Snowshoeing-ul poate fi practicat pe orice traseu de drumeție, evident, respectând regulile specifice deplăsărilor pe timp de iarnă. Sunt de evitat așadar zonele sau traseele unde se formează avalanșe.  Astfel împreună cu ghizii noștri am conceput 3 trasee pitorești, accesibile pe timpul iernii din Munții Ciucaș, Vrancei și Harghita. Acestea vor oferi siguranță dar și priveliști spectaculoase și pitorești.

Pachetul include un program de 5-8 ore care cuprinde: transport la locația aleasă, închirierea echipamentul specific, sfaturi specifice și training alături de ghidul nostru, fotografii, ceai. La cerere asigurăm și gustare/masă caldă.

Costul unei excursii variază în funcție de mărimea grupului și de tura aleasă. Pentru a putea stabili un preț vă rugăm să ne contactați petru a stabili detaliile.

Rezervările se fac cu cel puțin 48 ore înainte de data dorită. Ne puteți contacta la: 0755292634 sau covalpin@gmail.com

Experiențe în imagini