You are currently viewing Tabăra de Aventură Legume Vesele

Tabăra de Aventură Legume Vesele

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a coincis cu sfârșitul taberei de aventură. 16 copii și un cadru didactic din Bogați, jud. Argeș au petrecut o săptămână de neuitat alături de echipa noastră. Baza noastră a fost ca deobicei Șugaș Băi, o mică și liniștită stațiune ascunsă între pădurile umbroase ale Munților Baraolt. Ne-am bucurat împreună de apele minerale și aerul curat, de răcoarea dimineților și serilor, de ciripitul păsărilor.  După impresiile copiiilor, a fost ceea ce trebuie!

Implicare socială, conștientizare și mult suflet

Rețeta a simplă: cu cei de la Legume Vesele ne-am cunoscut printr-o întâmplare fericită, tot aici în Șugaș Băi. Le-a plăcut de noi și de activitățile pe care le facem așa că au decis să se implice mai mult.  Au căutat soluții, au găsit copii potriviți în comunitatea lor și au finanțat evenimentul din propriul buget . Totul pentru a putea oferi o șansă și o oportunitate de dezvoltare în plus pentru tinerii din comuna unde ei își desfășoară activitatea. Să încerce să le deschidă alte orizonturi și moduri de a privi lucrurile. Căci o săptămână de noi experiențe în mod sigur schimbă ceva într-un copil.

Musai de amintit și de menționat că prezenta tabără a fost cel de-al doilea eveniment realizat cu sprijinul celor de la Legume Vesele. În vara anului trecut câțiva copilași simpatici au avut parte de o experiență grozavă. Vezi aici cum a fost tabăra precedentă.

Hai să vedem cum a decurs tabăra. 7 zile de activități

Programul și activitățile variate n-au lăsat loc de prea multă plictiseală. Alături de telefoane „confiscate” care au stat cuminți pe masă, deconectarea a fost una totală.

Am fost în drumeții pe coclauri, am învățat arbori și plante, am făcut multe fotografii, jocuri și am abuzat de facilitățile de agrement pe care Băile Șugaș le oferă. Am fost la SPA, la parcul de aventură, la panoul de escaladă, minigolf și ne-am antrenat pe terenul de tenis. 

Am vizitat singurul lac vulcanic din România, Lacul Sfânta Ana și bineînțeles orașul nostru cel mai de preț, Sfântu Gheorghe. Am învățat cuvinte în maghiară, am gătit, am cântat, am făcut mult sport și bineînțeles, am stat la focul de tabără. Cam cum ar trebui să fie o tabără de aventură.

 

[Adăugat ulterior] E gata și filmul taberei. Enjoy!

Băile Șugaș, aerial. Mica noastră oază de verde.

Mulțumim copiilor, cadrelor didactice și binențeles sponsorilor pentru încrederea acordată. La cât mai multe ediții reușite!