You are currently viewing Gala turismului covăsnean, ediția a 2-a

Gala turismului covăsnean, ediția a 2-a

  • Post category:blog / ski / turism

Se caută câștigătorii

A doua ediția a galei „Visit Covasna” și-a deschis porțile. În jur de 100 de nominalizări au fost primite pentru cele 24 de categorii (marketing turistic online, evenimente turistice, centre de echitaţie şi turism ecvestru, atelierele meşteşugăreşti, agenţii de turism, ghizi de turism, chelner, barman/barista, bucătar, fast-food, restaurant clasic, camping, motel sau tabără, cameră sau apartament de închiriat, pensiune din zonă rurală, pensiune în zonă urbană, cazare în castele şi conace, hoteluri de 1-2 stele şi hoteluri de 3-4 stele. Acestea sunt supuse votului juriului dar și al publicului. Gala este organizată  către Consiliul Județean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului şi CCI Covasna și are scopul de a evidenţia persoanele, firmele şi iniţiativele care au contribuit la dezvoltarea turismului local.

 

Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin primește 3 nominalizări la ediția 2020 a galei „Visit Covasna”, respectiv pentru „Inovație în turism” pentru prima școală de schi din județ, „Marketing turistic online” pentru paginile de Instagram și Facebook ale asociației prin care promovăm o parte a activităților noastre și a patrimoniului local și național. A treia categorie la care suntem nominalizați, „Evenimente sportive” se referă la Șugaș Race, concursul național de alergare montană și mountain bike aflat la cea de-a 8-a ediție. Vom încerca să vă convingem de ce merită să ne votați. Să le luăm de rând…

1. Inovație în turism

Școala de schi e ceva ce promiteam de sezonul trecut. Detalii AICI.

Am decis atunci că debandada locală de la Șugaș Băi, similară dealtfel cu cea națională în care mai toată lumea -fără vreo calificare- predă schiul nu mai poate continua. De fiscalitate și bonul fiscal care e cvasi inexistent nici nu mai pomenesc. Cu tărie credem că dacă vrem rezultate și apreciere trebuie să ne facem treaba ca niște profeșioniști. „Ca-n afară” cum se zice.

Echipa de instructori de schi si snowboard - Covalpin

Cunoscând acestea considerăm că am reușit cu adevărat să aducem inovație în turismul covăsnean. Ne puteți vota accesând și votând CovAlpin Ski School AICI

2. Marketing turistic online

Multe de zis, și mai multe de făcut. Atât pe Insta cât și pe Facebook postăm în medie o dată la 2-3 zile câte ceva despre activitățile noastre, ori despre frumusețile județului. Numai cine n-a vrut n-a auzit de noi, cum s-ar zice…

De ce credem că merităm votul vostru?

  • În primul rând pentru că promovăm o zonă mai puțin populară dar plină de bogății și atracții naturale, culturale, istorice.
  • Apoi promovăm un stil de viață sănătos, apropiat de natură, educație fizică, relaxare…bazate, ilustrate și aplicate pe potențialul real al județului. 
  • Mesajele ce însoțesc imaginile noastre promovează multiculturalitatea și buna înțelegere.
  • Toate programele, postările și materialele de promovare folosite sunt create din fonduri proprii. Trebuie deci să ținem ritmul cu organisme care beneficiază de siguranța bănuțului public.

Dacă v-am stârnit ne puteți vota AICI.

Uite un clip de promovare a stațiunii…

3. Evenimente sportive

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, Șugaș Race este unul din cele mai iubite evenimente din calendarul de concurs național de alergare montană și mountain bike. 

Atrage an de an la Șugaș Băi un public de nișă, iubitori de natură, educație fizică și sport. Participanții sunt atât sportivi de elită cât și amatori și provin din toată țara în special București, Brașov, Cluj, Miercurea Ciuc, Constanța dar și din afara României respectiv Ungaria, R. Moldova, Bulgaria.

Organizarea unui asemenea eveniment presupune un contact și o comunicare strânsă între parteneri din mediul public și privat. Bugetul evenimentului este de peste 50000 RON și este susținut preponderent din resurse proprii dar și fonduri publice.

Filmul oficial al celei de-a 6-a ediție

Considerăm că merităm votul vostru deoarece Șugaș Race:

  • încurajează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede
  • încurajează dragostea față de natură
  • promovează zona noastră și cadrul natural
  • ajută actorii și economia locală prin plusul de valoare pe care îl creează 

Dacă v-am convins, ne puteți vota AICI. 

Vom reveni mâine cu partea a doua a articolului în care vom relata părerea noastră despre această gală. Așa cum o vedem noi, cu plusuri și minusuri. Să fiți iubiți!