You are currently viewing COM’ON Sepsi 2020

COM’ON Sepsi 2020

Ce este COM'ON Sepsi?

Conform platformei prin care se derulează programul, viziunea inițiatorilor are la bază următorul crez:

„Tinerii sunt plini de idei bune. Ei știu, simt nevoile orașului, sau pur și simplu lucrurile care le-ar face să se simtă mai bine în el. Com’On Sfântu Gheorghe oferă spațiu și sprijin tocmai acestor idei”.

Astfel, se pot depune programe din următoarele domenii: activități creative, sportive, culturale, sociale etc, despre care credeți că fac Sfântu Gheorghe un loc mai bun! Întrucât programul are un buget disponibil de 65000 RON, inițiativele sunt supuse unui proces de votare din partea locuitorilor, primele 26 de inițiative cele mai votate primind câte un grant în valoare de 2500 RON prin care să-și poată implementa ideea.

Cine poate vota?

Votul se derulează în perioada 28 august, ora 12:00 – 15 septembrie, ora 11:59. Conform Regulamentului, „Votul poate fi exprimat pe pagina web comonsepsi.ro (accesează secțiunea VOTEZ INIȚIATIVELE) intrând pe descrierea detaliată a unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Platforma va evidenția numărul de voturi rămase disponibile și faptul că inițiativa a fost votată deja de utilizator (dacă este cazul). Pentru ca votul să poată fi exprimat, persoana în cauză trebuie să fie autentificat pe platforma Facebook. 

Rezumând puțin am putea spune: 

  • Trebuie să ai un cont de facebook activ, și să fii logat.
  • Îți poți creea sau poți vota și cu un cont creat în perioada desfășurării votului.
  • Ca votul tău să fie eligibil, viața ta trebuie să aibă o legătură cu Sfântu Gheorghe (muncești aici/trăiești aici/ai crescut în Sfântu Gheorghe/studiezi la noi.

Votează-ne!​

Fii parte din schimbare și Implică-te în proiectele comunității. Susține-ne dacă îți plac ideile și participă alături de noi la inițiativele lansate. Echipa noastră, „Sport in Nature”, e formată din trei tineri energici cu idei multe. Anul acesta la COM’ON Sepsi susținem două proiecte din sfera outdoor prin care considerăm că încurajăm locuitorii orașului să: facă mai mult sport, să respecte și să petreacă mai mult timp liber în natură, să fie parte din schimbare, să nu fie indiferenți la problemele cu care mediul înconjurător se confruntă, să-și educe copiii cât mai aproape de natura ș.a.

Cele două inițiative pe care și noi le promovăm:

 

1. Sport în aer liber

Inițiativa vizează popularizarea infrastructurii și a facilităților de agrement existente în arealul municipiului Sfântu Gheorghe precum și în cel aparținător acestuia (zona Șugaș Băi). Materialul video gândit are rolul de a populariza printre locuitorii orașului -și nu numai- posibilitățile de petrecere a timpului liber precum și cel de practicare a sporturilor. 

2. Sepsi Trails

Inițiativa vizează dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii turistice pentru locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe. În cazul de față sunt vizate 10 poteci care leagă municipiul Sfântu Gheorghe de stațiunea Șugaș Băi și Vâlcele. Obiectivul inițiativei vizează facilitarea fluxului turistic pe aceste poteci și stațiuni.

Dacă-ți plac ideile grupului și te regăsești în ele, trimite-le și altora. Mai prin toamnă te invităm alături de noi la implementarea inițiativelor!