You are currently viewing Sepsi Trails: Curățenia de primăvara / Tavaszi nagytakaritás

Sepsi Trails: Curățenia de primăvara / Tavaszi nagytakaritás

Comunitatea înseamnă implicare

Dorința și lupta de a avea un mediu curat au căpătat astăzi noi valențe. Am fost în jur de 40 de oameni la ceea ce s-a dorit a fi o acțiune de curățare a potecilor turistice din jurul orașului. Totul s-a desfășurat în arealul Sfântu Gheorghe-Vâlcele-Șugaș Băi, arie ce se suprapune sitului Natura 2000 „Munții Bodoc-Baraolt”. 

Numărul kilometrilor de potecă curățați astăzi a fost undeva la 25 însă cantitatea de gunoi recoltată a variat mult. Au fost zone unde în câteva zeci de metri s-au umplut zeci de saci, au fost zone unde abia am adunat jumătate de sac într-o porțiune de 2 km.

„Recolta” a fost ca deobicei foarte variată, de la saltele, haine și spoilere de mașină până la sticle de bere, cauciucuri și lame de ras. De toate pentru toți, cum s-ar zice.

Acțiunea trebuie repetată. Constant.

Adresăm mulțumiri tuturor celor care și-au dedicat din timpul și energia lor pentru ca noi toți să ne putem bucura de un mediu mai curat. Într-o ordine total aleatorie mulțumim: voluntarilor care au răspuns acțiunii noastre, personalului din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, RNP Romsilva – Direcția Silvică Covasna, IJJ Covasna – echipa jandarmilor montani, elevii și prof. Iulia Vulpe de la Grupul școlar Constantin Brâncuși, elevii și prof. Mihaela Vulpe de la C.N. Mihai Viteazu, Asociația de Tineret Ecou, Composesoratul Simeria-Görgö. Mulțumiri speciale celor de la Tega pentru materialele necesare furnizate, mănuși și saci de gunoi.

Nu doar că acțiunea a ieșit foarte bine dar participanții și reprezentanții instituțiilor au conchis că astfel de acțiuni fac bine tuturor și -mai important- ar trebui să aibă loc mai des. Este un proces pe care trebuie să-l repetăm într-atât de des încât să putem fi siguri că generația care vine din urmă va înțelege pe deplin importanța unui mediu curat iar deșeurile vor găsi întotdeauna loc în coșul de gunoi și nu în natură.

Aspectul fericit, dacă există unul, este că deși cantitățile de gunoi strânse au fost mari,  îmbucurător este că numărul celor care abandonează deșeuri în natură este în scădere.

Partener Media

Dacă vrei să participi și să fii la curent cu viitoarele acțiuni și evenimente,  dă-ne like la pagină.  E simplu!