A CovAlpin Turizmus és Ökológia Egyesület alapjait 2010-ben tették le, de hivatalosan 2012 novemberében alakult meg. Az egyesület célja a hegyi turizmus és a szabadtéri sportok (túra, hegyi futás, hegymászás, hegyi kerékpározás, síelés, rafting) fejlesztése, népszerűsítése és oktatása, valamint a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés.

cazare secuime, cazare cu ciubar, covasna, partii de schi covasna

A jelenlegi létszámban mintegy 10 tag foglalkozik azzal, hogy aktívan részt vegyen az egyesület tevékenységében. Ugyanakkor a tagok egy része folyamatosan részt vesz az országos profilnaptárban különböző szabadtéri versenyeken. Annak érdekében, hogy minél több időt tölthessünk a természetben, két panziót működtetünk.

CovAlpin panzió

Itt gyakran szervezünk találkozókat, tanfolyamokat, csapatépítéstő tevékenységeket különböző témákban, mint például hegyi sportok, természetvédelem, ökológia, stb.

CovAlpin panzió

Mit ajánlunk?

Egy olyan világban, ahol a fiatalok környezetvédelemre való nevelése egyre hiányosabb, létfontosságú a természethez való visszatérés, az egymás megismerésétől kezdve, a sporton át, a hagyományokig és szokásokig. Az idők során számos civil szervezettel és hegyi klubbal működtünk együtt az országban. A konkrét célok mellett ezek az együttműködések hatalmas tapasztalatcserével jártak.

Programjainkkal arra törekszünk, hogy szenvedélyünket átadhassuk életkortól függetlenül mindenkinek.

2016-ban létrehoztuk a CovAlpin Sportegyesületet, amelynek célja a sporttevékenységek népszerűsítése volt, különösen a Sugas Race, amley magába foglal terepfutóversenyeket, valamint hegyi kerékpározást.      A 69/2000 számú testnevelési és sporttörvény alapján jött létre.

A mi szenvedélyünk, a te vakációd

Echipa de instructori de schi si snowboard - Covalpin

Mivel a szenvedélyünk egyben a megélhetésünk módja is lett, 2019-ben megalapítottuk a CovAlpin Tour vállalkozást. Fiatal és szorgalmas csapattal állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó kirándulásról, táborokról, síoktatásról, idegenvezetésről.

Kérdés esetén, ne habozz kapcsolatba lépni velünk!