You are currently viewing Fotóstábor „Ősz színei” 2023

Fotóstábor „Ősz színei” 2023

  • Post category:blog / programe

Gyere velünk a táborba és fedezd fel együtt a fotósvilág titkait. Október 28 és november 3 között a fotótáborban rengeteg témát boncolgatunk, elsajátítjuk a sikeres fotók titkait és megnézzük a kamera szakszerű működését.

Egy kép többet mond 1000 szónál

Mindenki ismeri ezt a híres kifejezést. Ismételjük, néha megszállottan, anélkül, hogy arra gondolnánk, hogy hogyan is lehet ezt a látványt a leghűebben átadni a lencsén keresztül. A technikával és néhány minimális kompozíciós szabály betartásával a kívánt végeredmény lesz elérhető. Nemcsak a helyes komponálás számít, hanem a kép mondanivalója is.

Ki tanít majd meg? Alexnek, a barátunk…

Mazăre Alex kollégánk, barátunk és fotósunk nemcsak gyönyörű fotókkal, hanem elegendő tudással és gyakorlattal is készül a táborra, hogy jobban megértsd és elsajátítsd, hogy mi is történik egy fotó „mögött”.

Általános információk
Program
Szállás
Tevékenységek
FONTOS
Általános információk

Időtartam: 28.10.-03.11.2023.; 7 nap, 6 éjj.

Helyek száma: 14 személy

Korcsoport: 10-16 év

Téma: Fotóstábor

Ár: 1750 RON. 200 RON kedvezmény a második testvérnek. 50 RON kedvezmény, akik már voltak egy általunk szervezett táborban. A kedvezmények nem kombinálhatóak.

Az ár a következőket tartalmazza: szállás, étkezés, különböző fotós tevékenységek, diplomák, képek, fotótúrák a megye különböző helyszínein, ahol alkalmazzuk és gyakoroljuk a tanultakat. Helyek, időjárástól függően: Szent Anna-tó környéke, Măgura és Peștera, Bucegi hegység, Holbák dombvidék, Vargyas-szoros.

Program

A tábor október 28-án 10:00 órakkor kezdődik és november 3-án 12:00-kor ér véget.

A program minden nap reggel 8:00-kor indul és este 22:30-kor zárul.

Az elméleti és a gyakorlati oktatás mellett, amelyeket a panziót körülvevő területen tartunk, számos kirándulással kedveskedünk különleges helyekre. Az túrázós napokon az ételt magunkkal visszük. 🙂

Szállás

A szállás a panziónkban történik Sugásfürdőn.

Tevékenységek

Tábor a fotózás iránti szenvedélyes gyerekeknek, akik szeretnék felfedezni a fényképezőgép apró titkait.

A kurzus elméleti és gyakorlati részt tartalmaz, és a következő témákkal foglalkozik:

  • Bevezetés a fotózásba (fotózás története, fényképezőgép, fényképezőgép alkatrészek, objektívek típusai)
  • Ismerkedés a konkrét fogalmakkal: zár, rekesz, ISO, expozíció, stb.
  • Fotókompozíció – szabályok és alapelvek
  • Fény és fényfajták a fotózásban
  • Építészeti és utazási fotózás
  • Táj- és vadfotózás
  • Emberek fotózása. Portré készítése.

A tevékenységek egy részét a panzióban, másik részét a szabadban végezzük, mind Sugásfürdőn, mind a megye más helyszínein, az aznapi fotótéma és az időjárási viszonyoknak megfelelően.

Különféle játékok és tevékenységek is lesznek, amelyek segítenek a tanultak gyakorlati megvalósításában. Péntek este énekelünk és pihenünk a tábortűz körül.

FONTOS

  1. A tábor első napján a jelentkezési lapon és a szabályzat aláírásán túl a gyerekek csoportba rendezéséhez a háziorvostól vagy az iskolaorvostól orvosi igazolást kell felmutatni.
  2. A jelentkezési lap kitöltése után e-mailben megkapod az űrlapot és a szabályzatot, amit a tábor indulásának napján kitöltve kell hoznod.

Fotózási helyszínek

Vargyas-szoros

Szent Anna-tó környéke

Foto Cristi Negoita
Măgura és Peștera
Bucegi hegység

Holbák dombvidék

Iratkozás

Milyenek voltak a korábbi fotóstáborok?

Negyedik kiadás, 2023

Harmadik kiadás, 2022

Második kiadás, 2021

Első kiadás, 2020

Media Partner


F64 üzlet

Pillanatképek az előző kiadásból

Kövesd az eseményt Facebookon

Szeretettel várunk!

Milyen foglalkozásaink vannak még? Sátor-, gitár-, sí-, kalandtábor. Nézd meg milyenek voltak!


Play


Play


Play


Play


Play


Play

Previous
Next

A táborjainkról

Mit mondanak a gyerekek?

Nagyon szép és szórakoztató volt ez a sítábor. Jól szórakoztam és megtanultam helyesen síelni. Nagyon tetszett, hogy sok időnk volt játszani. De leginkább a bulik és a tábortűz tetszett. Ami nagyon tetszett, hogy megtanultam új tehnikákat, amit biztosan gyakorolni fogok még. Minden hihetetlen volt, és az emberek csodálatosak voltak. Alig várom, hogy újra találkozzunk a következő táborban! Köszönöm mindazt, amire megtanítottatok.

Andreea Z.</h4 >


Kezdjük az elején: síelés, gyerekek, természetben, szülők nélkül, fantasztikus kaland, edzőkkel. Rendkívül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a haladó táborba megyek! Ez a tábor jobb volt, mint az előző, de ami nem tetszett, az a zuhany volt, ahol gondok voltak a vízzel. A többi csodálatosan kellemes volt. A gyerekek barátságosak voltak. Az oktató Alex a lelkemben maradt.

Miruna</h4 >

2020 eleje felejthetetlen élményt adott számomra a Sugas sítáborban.

Nagyon intenzív és szép volt az alapkanyarokat rövid sugárral síelni, sikerült kihasználni a botokat. Nagyon jól éreztem magam a csoportban, jól éreztem magam a gyerekekkel és az oktatókkal. A tábortűz, a bulik, a gyógyfürdő és a tevékenységek más szintre emelték a szórakozást. Szoros barátságok szövődtek. Várom a következő tábort, hogy még több csodálatos pillanatot élhessek át.

Raluca D.</h4 >


Alex sok mindent megtanított nekünk: az alapkanyar, az alapfüzér, a háromlépcsős kanyar, az egyszerű füzér és az ugrás kanyar. Eljött az utolsó nap, és a vizsgám szerintem jól sikerült… Az egész nap feszültség volt, mert csak ebéd után tudtam meg az eredményt, ami 9,5 volt. Nagyon köszönöm az oktatóknak mindent, amit tanultam, Andreinek a nagyon jó étkezésért és Huninak a meleget😂😂.

Mara B.</h4 >

Kellemes élmény volt számomra ez a tábor, a sok gyerekkel együtt: vidámak, viccesek, szórakoztatóak voltak. Andrei, Alex, Huni, Andrea, Aralda és Iulia voltak azok, akik: főztek, oktattak és vigyáztak ránk, hogy jól érezzük magunkat! Volt egy bulis este, karaoke is volt. Utolsó este mályvacukrot sütöttünk, Raluca, a csoport legidősebb tagja country dalokat játszott gitáron. Az utolsó napon díjátadóra is sor került, ahol minden gyermek oklevelet kapott.

Csodálatos vakáció volt a hegyekben!!!

Betty</h4 >

Ez a hét nagyon csodálatos volt, új élmény volt, amivel remélem még találkozom. Ezen a héten sok olyan izomfájdalmat tapasztaltam, amilyeneket még soha, de mindezek ellenére nagyszerű volt. Örülök, hogy sikerült eljutnom ebbe a táborba és részt vehettem minden tevékenységében. Ez egy olyan hét volt, amit 100%-ig soha nem fogok elfelejteni, és remélem jövőre újra találkozunk!

Alina</h4 >

Íme a véleményem a most véget ért csodálatos táborról:

Hosszú benti tartózkodás után ez a tábor örömmel jött. Nagyon jól éreztük magunkat. Sziklát másztunk minigolfoztunk, röplabdáztunk, fociztunk, és elmentünk az kalandparkba is. Az egész nagyon vicces és magával ragadó volt. Verseny is volt, két csapattal. De minden este mindannyian az asztal köré gyűltünk, és együtt szórakoztunk. Soha nem unatkoztunk, mert az oktatóknak mindig volt valami készenlétben a számunkra. Leginkább azonban az éjszakai sétát élveztem, ahol a csillagokat és a holdat is láttam. Az összes ember, akivel találkoztam ebben a táborban, csodálatos volt, és biztosan tartani fogom velük a kapcsolatot. Köszönöm Andreinek az ételt, amit olyan szeretettel készített nekünk, Alexnek a csodálatos fotókat, Kincsinek, hogy megtanított tüzet rakni, Huninak a fekvőtámaszokat. 😊

és természetesen Andreinek, aki ezt a csodálatos tábort szervezte.


Remélem találkozunk a következő táborban.

Andreea Z.</h4 >

Ebben a táborban sok kellemes meglepetésben volt részünk.
Sok időt töltöttünk a természetben, élveztük a napot és az erdő zöldjét. Szokatlan volt a séta az éjszaka közepén az erdőben a fényszórók fényénél.
A sok ütemezett tevékenység mellett nem volt időnk unatkozni.
Köszönöm mindenkinek a szeretetet és a vendéglátást!

Raluca D.</h4 >

Andrei már az első nap elvitt minket futni, biztos voltam benne, hogy Huni egész héten teljesen kifáraszt minket.
A harmadik nap kellemesen telt, amellett, hogy a Brain csapata kikapott és 5-3-ra verte fociban, és megírtam a csapat himnuszát is.
A negyedik napon, őszintén szólva, nem emlékszem, mit csináltam reggel, de azt tudom, hogy este az volt, hogy megrajzoltam a pólókat, amik csodálatosra sikerültek.
Az ötödik napon elkezdtük a címereket, majd elmentünk fát gyűjteni, majd visszaérkezve befejeztük a címereket és így jutottunk el kedvenc részemhez, a tábortűzhöz, amit Huni szerint nagyon lassan gyújtottam, de nagyon szép volt.
Aznap este mályvacukor volt a desszert, csokoládéval és keksszel, amit nem ajánlok (túl édes), majd következett a buli, és végül kezdődött az utolsó nap, 00:00-kor tánc.
Összegezve, ez volt a legmenőbb tábor, ahol eddig voltam, és szerintem ez annak is köszönhető, hogy több volt a nálam idősebb vagy egyidős gyerek.

Mara B.</h4 >


További táborokat itt találsz

Tetszett a fenti poszt? Oszd meg másokkal is!